loading

Правила за употреба на колачиња

Правила за колачиња
За да обезбедиме правилна работа на оваа веб -страница, понекогаш чуваме мали датотеки со податоци познати како колачиња на вашите уреди.


Што се колачиња?
Колаче е мала датотека со податоци што се чува на вашиот компјутер или мобилен уред кога посетувате одредена веб -страница. Со колачиња, веб-страница ги памети вашите постапки и преференции (како што се корисничко име, јазик, големина на фонт и други параметри за приказ) со текот на времето, така што не мора повторно да ги внесувате секој пат кога ќе се вратите на страницата или ќе се преместите од една од неговите страници на друга.


Како користиме колачиња?
На некои од нашите страници, ние користиме колачиња кои не се од суштинско значење за прикажување на веб -страницата, но ќе ви овозможат поудобно пребарување. Можете да ги избришете или блокирате овие колачиња, но ако го направите, некои карактеристики на таа страница може да не функционираат како што треба. Ние користиме колачиња на веб -страницата на следниов начин:
• колаче за дефинирање на јазикот на прелистувачот,
• колачиња за следење статистика за сообраќај на веб -страница,
• Кориснички колачиња за безбедност, кои се користат за да се спречи злоупотреба на автентичноста и да се заштитат од хакерски напади на CSRF.
• колаче за да го дефинирате приказот на скокачкиот прозорец на дното на страницата и да активирате или деактивирате одредени категории колачиња.

 

Ажурирање на колачиња
Можете да ја повлечете согласноста што ни ја давате со кликнување на одредена категорија колачиња во секое време.
Листа на сите колачиња, вклучувајќи: името, целта и времетраењето на поединечните колачиња се опишани на врската Ажурирање колачиња.

Лични податоци
Информациите поврзани со колачињата не се користат за да ве идентификуваат, а информациите за навиките на прелистување се само под наша контрола. Ние не користиме колачиња за која било друга цел освен оние опишани овде.

Колачиња од трета страна
Понекогаш, исто така, користиме надворешни услуги за следење на користењето на страницата, како што е Google Analytics, за статистички цели. Во тој случај, Google ќе ги испрати своите колачиња на вашиот компјутер - т.н. колачиња од трета страна. Истото се случува кога користиме мапи на „Карти на Google“.

Како се контролираат колачињата?
Можете да ги контролирате и / или избришете колачињата по желба. Можете да ги избришете сите колачиња што се веќе зачувани на вашиот уред, а поставките на повеќето прелистувачи ви дозволуваат да го блокирате складирањето на колачињата. Ако блокирате колачиња, можеби ќе треба рачно да прилагодите некои посакувани поставки секој пат кога ќе ја посетите веб -страницата, а одредени услуги и карактеристики може да не се достапни. Ако не сакате да примате колачиња на вашиот компјутер, можете да поставите прелистувачот да ве известува кога тоа ќе го стори
•    Firefox
•    Chrome
•    Safari